top of page

Upplev Dalarna

Vassbo är beläget mitt emellan Falun och Borlänge vilket gör att du har nära till en mängd aktiviteter och sevärdheter inom ett kort avstånd.

Nedan finner du ett urval av upplevelser i vår omgivning: 

Sevärdigheter

Falu gruva (13 km)

Beläget strax ovanför Faluns stadskärna, upplev en tusenårig historia både ovan och under jord. Ett utflyktsmål som passar hela familjen.

 

Carl Larssongården (27 km)

Ta en tur till Sundborn och besök Karl och Karin Larssons fantastiska konstnärshem, ett av Dalarnas mest kända besöksmål.

 

Sahlins struts (13 km)

Möt nutidens dinosaurier hos Sahlins struts i Borlänge. Här finns även gårdsbutik, hantverksbryggeri och lantcafé samt en mängd aktiviteter som passar alla åldrar.

 

Äventyrsgruvan Tuna Hästberg (34 km)

Här döljer de sig en unik och annorlunda värld långt under mark. Äventyrsgruvan anordnar guidade turer, dykning, bastu och olika typer av evenemang anpassat efter gästernas önskemål.

 

Se fler sevärdigheter på visitdalarna.se

Aktiviteter

Golf

Falun Borlänge GK (3 km), Dalsjö GK (6 km), Samuelsdals GK (12 km)

För den golfintresserade finns det flera välskötta banor att välja bland inom ett kort avstånd från Vassbo. Närmast hittar ni Falun Borlänge Golfklubb som ligger 3km bort i byn Aspeboda. Åker ni istället 6km åt andra håller så hittar ni Dalsjö Golfklubb. Vill ni ta er lite längre in mot Falun så hittar ni Samuelsdal Golf som ni ser direkt från E16. Oavsett vilken bana ni väljer så är boende på Vassbo Logi & Event ett utmärkt val för din vistelse.

 

Fiske

Här i vår bygd finns flera fina vatten att fiska i, närmast oss på gångavstånd hittar du sjön Lilla aspan som ingår i Aspeboda fiskevårdsområde. Fiskekort köps på ifiske.se

 

Vandring

I Falun och Borlänge finns ett stort urval av vackra vandringsleder, både för den som vill ta en lite kortare tur eller en längre dagstur. Här listar vi några:

 

Kåres väg

Ca 5 minuters promenad bort kan du kliva på kåres väg som går emellan Torsång och Falu gruva. Hela leden är totalt ca 20 km och Vassbo ligger ungefär på mitten. Leden är utmärkt och utmed vägen hittar du ett 40-tal skyltar på vilket kulturhistoriskt intressanta platser är beskrivna.

Information och karta:

 

Vattnets väg till gruvan (12 km)

Falu gruva har alltid varit beroende av närliggande vattenvägar som omgett landskapet kring gruvan. Dessa vägar har idag röjts och resulterat i en 30 km lång vandringsled fördelat på 4 olika slingor.

Information och karta:

 

Gyllbergen (35 km)

Borlänges största naturreservat, ett 1020 hektar stort vildmarksområde med fina vandringsleder sommartid och längdskidspår vintertid.

Information och karta:

 

På visitdalarna.se hittar du fler tips på vandringsleder i vårt närområde:

Vandring

Skidåkning alpint

 

Romme Alpin (23 km)

Här erbjuds på en varierad skidåkning med 34 nedfarter och 14 liftar i alla väderstreck. Romme alpin erbjuder även juniorpark, skidskola samt uthyrning. 

 

Bjursås Berg och Sjö (37 km)

På berget finns ett 20-tal nedfarter som passar både nybörjade och mer erfarna åkare. På området finns även 3 snowparks, bag jump luftkudde, barnområdet, lekparker och uthyrning.

Skidåkning längd

 

Lugnet skidstadion (17 km)

Här finner du en blandning av tävlingsspår som håller internationell tävlingsklass till motionsspår i olika längder.

 

Sörskog (40 km)

I snösäkra sörskog finns fina längdskidspår och höjdläget gör att snön kommer tidigt och stannar länge. Spåren går i fin natur med en omväxlande skidåkning.

 

Gyllbergen (35 km)

Gyllbergen är Borlänges största naturreservat och är ett omtyckt skidområde som passar hela familjen. Här finns skidleder på upp till 20 km för både nybörjare och de mer erfarna.

Alpint
Längd
bottom of page